SLAAPSTOORNISSEN

Gezonde voeding en lichaamsbeweging zijn bekende ingrediënten van een gezonde levensstijl, maar we mogen een goede nachtrust zeker niet vergeten. Goed of slecht slapen is een verschil van dag en nacht. Als je goed geslapen hebt, kan je je overdag beter concentreren, sla je informatie beter op en is je probleemoplossend vermogen optimaal.

 

Na een goede nachtrust lukt het je beter om alert te zijn en je focus te behouden. Ook de emotionele weerbaarheid wordt door een goed slaappatroon bevorderd. Slaap zorgt voor energiebehoud. Tijdens de diepe slaap daalt de lichaamstemperatuur en werkt je metabolisme minimaal. De productie van onder andere je groeihormoon bereikt tijdens je diepe slaap een piek waardoor er weefselopbouw en -herstel kan plaatsvinden. Vermoeide spieren kunnen zich herstellen, kinderen groeien erdoor.

 

Uit de gezondheidsenquête uitgevoerd door het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid blijkt dat slaapstoornissen een vrij algemeen probleem zijn. In België neemt 10 % van onze bevolking dagelijks een slaappil.

 

Op deze infoavond bieden we u een antwoord op volgende vragen:

Wat is het belang van slaap? Wat zijn de oorzaken van slaapproblemen? Hoe kunnen we een natuurlijk slaappatroon herwinnen? Hoe behouden we een normaal slaappatroon zonder medicatie?


Schrijf u in via volgend inschrijvingsformulier

Produit ajouté à votre panier

Produit ajouté à votre panier. Pas assez en stock - En rupture de stock

Produit ajouté à mes favoris

Les changements ont été enregistrés

Nous utilisons des cookies pour retenir vos préférences de langage et améliorer votre expérience de surf. En savoir plus[OK]