Zinargin siroop

Het ultieme zinkpreparaat met cofactoren, in een volledig natuurlijke siroop.

€ 22,50
Clean Label

Clean Label

Toegestaan bij zwangerschap

Toegestaan bij zwangerschap

Toegestaan bij borstvoeding

Toegestaan bij borstvoeding

Glutenvrij

Glutenvrij

Lactosevrij

Lactosevrij

Sojavrij

Sojavrij

 • 1Zink en chlorella helpen bij het behoud van de normale functie van het immuunsysteem;

 • Daarnaast draagt zink bij tot de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress en de normale DNA synthese en celdeling;

 • Tenslotte is zink ook goed voor het geheugen en de concentratie;

 • Enige zinkpreparaat dat twee goed opneembare vormen van zink combineert met L-arginine.

Hoeveelheid siroop: 200 ml
Voeg toe aan favoriete producten

Zinkpreparaat in siroopvorm. Voor het behoud van een normale immuunrespons1Zinargin siroop is een zinksupplement met twee goed opneembare vormen van zink, verrijkt met cofactoren zoals L-arginine, MSM, SOD en chlorofyl. 


MINERAAL ZINK

Zink is een essentieel mineraal en heeft een brede waaier van biochemische en fysiologische functies. Het is bekend dat zink een rol speelt in het metabolisme van zowel zuur-basen als carbohydraten, macronutriënten, vetzuren en vitamine A. Daarnaast ondersteunt zink ook de normale celdeling en eiwitsynthese.


De formule van Zinargin siroop bevat een optimale hoeveelheid elementaire zink, dat aanwezig is in twee optimaal opneembare vormen: zinkgluconaat en zink-L-monomethionine. Ter aanvulling van deze formule bevat Zinargin siroop naast L-arginine ook cofactoren zoals zwavel, SOD en chlorella.


ZEEWIER

Fucus vesiculosus is een zeewier dat van nature een rijke bron van jodium is, maar ook magnesium, calcium, zink, selenium, zwavel en vitaminen als A, C, E en K bevat. Tevens is het rijk aan bijzonder nuttige en kenmerkende natuurstoffen als alginaten, slijmstoffen, fucoïdanen, caroteen, zeaxanthine en diverse vormen chlorofyl. Door deze eigenschappen staat deze kelp soort gekend voor zijn ondersteunende functie in het behoud van een normale schildklierfunctie.


CHLORELLA

Chlorella is een zoetwater alg met een enorme concentratie aan eiwitten en chlorofyl. De cellen van de Chlorella-algen hebben echter een moeilijk verteerbaar omhulsel. Daarom moeten ze voor de toepassing in Zinargin siroop een speciaal proces ondergaan, zodat dit omhulsel geopend wordt en de voedingsstoffen ongehinderd tot uw beschikking kunnen komen.


DE INNAME VAN ZINK KAN HET LICHAAM OP VERSCHILLENDE VLAKKEN ONDERSTEUNEN:

 • Zink helpt cellen beschermen tegen oxidatieve stress en draagt bij tot een gezonde celdeling en aanmaak van het DNA.
 • Zink helpt bij het behoud van een gezonde huid, botten, haren en nagels.
 • Een andere belangrijke werking is dat zink bijdraagt aan het behoud van een normale cognitieve functie en de goede werking van het immuunsysteem.
 • Verder helpt zink ook bij het behoud van een normaal gezichtsvermogen.
 • Tenslotte draagt zink nog bij tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed en tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting.


CLEAN LABEL

Vrij van synthetische kleur- en hulpstoffen. Met enkel natuurlijke hulpstoffen. Kleurverschillen zijn normaal en doen geen afbreuk aan de werking.

NUTRITIONELE INFORMATIE PER DAGDOSIS VAN 10 ML (= dagdosis voor volwassenen)

Zink(gluconaat + monomethionine)
20 mg
200 %*
Chlorella (Chlorella pyrenoidosa)
500 mg

L-Arginine
300 mg

Blaaswier (Fucus vesiculosus)
500 mg

OptiMSM® (methylsulfonylmethaan)
100 mg

Suikermeloen (Cucumis melo)
6 mg
420 IU SOD

*% RI = Referentie inname


INGREDIËNTEN: Vulstoffen: Melasse; Water (Aqua), Chlorella (Chlorella pyrenoidosa), Blaaswier (Fucus vesiculosus), L-Arginine, Zoetstof: Honing, OptiMSM® (methylsulfonylmethaan), Zinkgluconaat, Zink monomethionine, Smaakstof: Natuurlijk zwarte bes aroma (Natural black currant flavor), Suikermeloen (Cucumis melo), Smaakstof: Tijmolie.

DOSERING

Voor volwassenen: 10 ml per dag of zie bijsluiter

Voor kinderen: zie bijsluiter


INNAME

 • Goed schudden voor ieder gebruik, zodat ook de inhoudsstoffen die onderaan in de fles zitten gelijkmatig in de siroop gemengd zitten.
 • Inname best voor of tijdens de maaltijd. Bij voorkeur niet combineren met brood of sojamaaltijd (ofwel Zinargin siroop minstens een half uur vooraf innemen). De opname van zink zou namelijk bemoeilijkt kunnen worden bij inname samen met fytinehoudende voeding (zoals granen en soja).
 • Referentiewaarden voor zinkinname:


VOORZORG

 • Bij antibiotica gebruik: Zinargin siroop innemen tenminste 1 uur na antibiotica-inname.Gelijktijdige inname van Zinargin siroop met antibiotica kan de werking van antibiotica remmen.
 • Inname dient beperkt te worden tot enkele weken/maanden bij gebruik van meer dan 10 mg zink per dag. Vraag raad aan uw arts of apotheker.


EXTRA INFO

 • Actieve stoffen zijn idem als Zinargin tabletten, maar met verdere aanvulling van natuurlijke stoffen tot smaakvolle siroopvorm.
 • Ook geschikt voor vegetariërs, voor vrouwen tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode en voor kinderen.
 • Zinargin siroop is volledig vrij van synthetische kleurstoffen of bewaarmiddelen. De fles die gebruikt wordt voor Zinargin siroop bevat geen BPA (met certificaat garantie).
 • Met handige maatlepel in de doos voor 2.5 ml en 5 ml, voor een eenvoudige aanpassing van de dosis volgens de leeftijd/gewicht.
 • Bewaring: eens geopend nog 6 maand houdbaar mits koel bewaren (in koelkast).

Gezien de Europese en Belgische wetgeving betreffende de correcte communicatie inzake voedingssupplementen mag enkel claimvrije informatie gegeven worden over een voedingssupplement (conform aan de claimwetgeving). Het statuut van een voedingssupplement is namelijk wettelijk beperkt tot het gezond helpen houden van een gezonde mens. Elke andere mogelijke toepassing van natuurlijke stoffen mag enkel gecommuniceerd worden vanuit strikt wetenschappelijk, niet-commerciële hoek. De informatie over dit Nutriphyt-product is dan ook gelimiteerd tot bovenstaande, zowel voor de consument als voor de medische professional.

Meer informatie
Notificatienr.NUT/PL/AS 788/23
EAN5430000149488
CNK3644-044
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Zinargin siroop
Klantvragen
Is dit product veganistisch/vegetarisch?
Dit product bevat geen dierlijke ingrediënten. Er zijn geen dierlijke hulpstoffen gebruikt bij het productieproces, noch werden dieren gebruikt bij het testen van onze producten. Bijgevolg is dit product geschikt voor mensen die een veganistisch eetpatroon...
Mag dit product ingenomen worden tijdens de zwangerschap?
Dit product mag ingenomen worden tijdens de zwangerschap. 
Mag dit product ingenomen worden tijdens de borstvoeding?
Dit product mag ingenomen worden tijdens de borstvoeding. 
Is dit product clean label?
Ja, dit product is clean label. Dat betekent dat dit product vrij is van synthetische kleur- en hulpstoffen. Het bevat enkel natuurlijke hulpstoffen en in geval van een coating voor neutralisatie van de smaak is ook deze natuurlijk. Kleurverschillen ...
Vanaf welke leeftijd mag ik dit product innemen?
Dit product mag ingenomen worden vanaf de leeftijd van 3 jaar bereikt is. 
Wat is de aanbevolen dosis Zinargin siroop?
De aanbevolen dosis Zinargin siroop varieert naarmate de leeftijd en het lichaamsgewicht.  Leeftijd Gewicht Dagdosering 3 jaar 15 kg 2.5 ml 4-8 jaar 20 kg 2.5-5 ml 9-13 jaar 30 kg 5 ml 14-18 jaar 50 kg 5-10 ml...
Is dit product glutenvrij?
Dit voedingssupplement is vrij van gluten.
Is dit product lactosevrij?
Dit voedingssupplement bevat geen lactose.
Is dit product sojavrij?
Dit voedingssupplement is sojavrij.
Is dit product vegetarisch?
Dit product bevat geen dierlijke ingrediënten. Er zijn geen dierlijke hulpstoffen gebruikt bij het productieproces, noch werden dieren gebruikt bij het testen van onze producten. Bijgevolg is dit product geschikt voor mensen die een veganistisch eetpatroon...
Is dit product clean label?
Ja, dit product is clean label. Dat betekent dat dit product vrij is van synthetische kleur- en hulpstoffen. Het bevat enkel natuurlijke hulpstoffen en in geval van een coating voor neutralisatie van de smaak is ook deze natuurlijk. Kleurverschillen ...
Let op, enkel ingelogde gebruikers kunnen een vraag indienen.
Chlorella

Chlorella

Suikermeloen

Suikermeloen

Blaaswier

Blaaswier

Zink

Zink

Methylsulfonylmethaan (MSM)

Methylsulfonylmethaan (MSM)

L-Arginine

L-Arginine

Arginine

Arginine