Zinargin

Het ultieme zinkpreparaat met L-arginine en andere cofactoren.

€ 29,90
Clean Label

Clean Label

Toegestaan bij zwangerschap

Toegestaan bij zwangerschap

Toegestaan bij borstvoeding

Toegestaan bij borstvoeding

Glutenvrij

Glutenvrij

Lactosevrij

Lactosevrij

Sojavrij

Sojavrij

Veggie

Veggie

 • 1Zink en chlorella helpen bij het behoud van de normale functie van het immuunsysteem;

 • Daarnaast draagt zink bij tot de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress en de normale DNA synthese en celdeling;

 • Tenslotte is zink ook goed voor het geheugen en de concentratie;

 • Enige zinkpreparaat dat twee goed opneembare vormen van zink combineert met L-arginine.

Aantal tabletten: 60
Voeg toe aan favoriete producten

Zinkpreparaat met cofactoren. Voor het behoud van een normale immuunrespons1Zinargin is een zinksupplement met twee goed opneembare vormen van zink, verrijkt met cofactoren zoals L-arginine, MSM, SOD en chlorofyl. 


MINERAAL ZINK

Zink is een essentieel mineraal en heeft een brede waaier van biochemische en fysiologische functies. Het is bekend dat zink een rol speelt in het metabolisme van zowel zuur-basen als carbohydraten, macronutriënten, vetzuren en vitamine A. Daarnaast ondersteunt zink ook de normale celdeling en eiwitsynthese.


De formule van Zinargin bevat een optimale hoeveelheid elementair zink, dat aanwezig is in twee optimaal opneembare vormen: zinkgluconaat en zink-L-monomethionine. Ter aanvulling van deze formule bevat Zinargin naast L-arginine ook cofactoren zoals zwavel, SOD en chlorella.


ZEEWIER

Chondrus crispus is een roodwier (ook wel ‘Iers mos’ genoemd) die gewonnen wordt voor de noordkust van Bretagne en een natuurlijke bron is van vitaminen en mineralen zoals magnesium, jodium, ijzer, zwavel, calcium en mangaan. Tevens is het rijk aan eiwitten, vezels en carrageen.


CHLORELLA

Chlorella is een zoetwater alg met een enorme concentratie aan eiwitten en chlorofyl. De cellen van de Chlorella-algen hebben echter een moeilijk verteerbaar omhulsel. Daarom moeten ze voor de toepassing in Zinargin een speciaal proces ondergaan, zodat dit omhulsel geopend wordt en de voedingsstoffen ongehinderd tot uw beschikking kunnen komen.


DE INNAME VAN ZINK KAN HET LICHAAM OP VERSCHILLENDE VLAKKEN ONDERSTEUNEN:

 • Zink helpt cellen beschermen tegen oxidatieve stress en draagt bij tot een gezonde celdeling en aanmaak van het DNA.
 • Zink helpt bij het behoud van een gezonde huid, botten, haren en nagels.
 • Een andere belangrijke werking is dat zink bijdraagt aan het behoud van een normale cognitieve functie en de goede werking van het immuunsysteem.
 • Verder helpt zink ook bij het behoud van een normaal gezichtsvermogen.
 • Tenslotte draagt zink nog bij tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed en tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting.


CLEAN LABEL

Vrij van synthetische kleur- en hulpstoffen. Met enkel natuurlijke hulpstoffen en met (natuurlijke) coating voor neutralisatie van de smaak.
Kleurverschillen zijn normaal en doen geen afbreuk aan de werking.

NUTRITIONELE INFORMATIE PER DAGDOSIS VAN 2 TABLETTEN


Zink(gluconaat + monomethionine)
20 mg
200 %*
Chlorella (Chlorella pyrenoidosa)
500 mg

L-Arginine
300 mg

Iers mos (Chondrus crispus)
160 mg

OptiMSM® (methylsulfonylmethaan)
100 mg

Suikermeloen (Cucumis melo)
6 mg
420 IU SOD
*% RI = Referentie inname


INGREDIËNTEN: Vulstof: Microkristallijne cellulose, Chlorella (Chlorella pyrenoidosa), L-Arginine, Iers mos (Chondrus crispus), OptiMSM® (methylsulfonylmethaan), Zinkgluconaat, Coating (Geleermiddel: Hypromellose, Emulgator: Glycerol), Rijstextract (Oryza sativa), Zink monomethionine, Glansmiddel: Stearinezuur, Suikermeloen (Cucumis melo).

DOSERING

2 tabletten per dag


INNAME

 • Inname best voor of tijdens de maaltijd. Bij voorkeur niet combineren met brood of soja-maaltijd (ofwel Zinargin minstens een half uur vooraf innemen). De opname van zink zou nl. bemoeilijkt kunnen worden bij inname samen met fytinehoudende voeding (zoals granen en soja).
 • Dosis voor kinderen, volwassen en bij het geven van borstvoeding, zie referentiewaarden voor zinkinname:


SLIKPROBLEMEN?

 • De tablet kan in tweeën gebroken worden.
 • De tablet mag fijn gekauwd worden.
 • De tablet mag met een pillenvergruizer worden fijn gemaakt en vermengd met voeding of vloeistof.


VOORZORG

 • Bij antibiotica gebruik: Zinargin innemen 1 uur na antibiotica-inname. Gelijktijdige inname van Zinargin met antibiotica kan de werking van antibiotica remmen.
 • Inname dient beperkt te worden tot enkele weken/maanden bij gebruik van meer dan 10 mg zink per dag. Vraag raad aan uw arts of apotheker.

Gezien de Europese en Belgische wetgeving betreffende de correcte communicatie inzake voedingssupplementen mag enkel claimvrije informatie gegeven worden over een voedingssupplement (conform aan de claimwetgeving). Het statuut van een voedingssupplement is namelijk wettelijk beperkt tot het gezond helpen houden van een gezonde mens. Elke andere mogelijke toepassing van natuurlijke stoffen mag enkel gecommuniceerd worden vanuit strikt wetenschappelijk, niet-commerciële hoek. De informatie over dit Nutriphyt-product is dan ook gelimiteerd tot bovenstaande, zowel voor de consument als voor de medische professional.

Meer informatie
Notificatienr.NUT/PL/AS 788/32
EAN5430000149495
CNK3697-034
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Zinargin
Klantvragen
Is dit product veganistisch/vegetarisch?
Dit product bevat geen dierlijke ingrediënten. Er zijn geen dierlijke hulpstoffen gebruikt bij het productieproces, noch werden dieren gebruikt bij het testen van onze producten. Bijgevolg is dit product geschikt voor mensen die een veganistisch eetpatroon...
Mag dit product ingenomen worden tijdens de zwangerschap?
Dit product mag ingenomen worden tijdens de zwangerschap. 
Mag dit product ingenomen worden tijdens de borstvoeding?
Dit product mag ingenomen worden tijdens de borstvoeding. 
Is dit product clean label?
Ja, dit product is clean label. Dat betekent dat dit product vrij is van synthetische kleur- en hulpstoffen. Het bevat enkel natuurlijke hulpstoffen en in geval van een coating voor neutralisatie van de smaak is ook deze natuurlijk. Kleurverschillen ...
Kan dit product ingenomen worden met slikproblemen?
De tabletten mogen geperst worden. Bij slikproblemen raden we echter de siroopvorm van dit product aan. 
Vanaf welke leeftijd mag ik dit product innemen?
Dit product mag ingenomen worden vanaf de leeftijd van 3 jaar bereikt is. 
Wat is de aanbevolen dosis Zinargin?
De aanbevolen dosis Zinargin bedraagt 2 tabletten/dag of zoals voorgeschreven. Inname gebeurt best voor of tijdens de maaltijd. Bij voorkeur niet combineren met brood of een sojamaaltijd. De opname van zink zou nl. bemoeilijkt kunnen worden bij inname...
Is dit product glutenvrij?
Dit voedingssupplement is vrij van gluten.
Is dit product lactosevrij?
Dit voedingssupplement bevat geen lactose.
Is dit product sojavrij?
Dit voedingssupplement is sojavrij.
Is dit product vegetarisch?
Dit product bevat geen dierlijke ingrediënten. Er zijn geen dierlijke hulpstoffen gebruikt bij het productieproces, noch werden dieren gebruikt bij het testen van onze producten. Bijgevolg is dit product geschikt voor mensen die een veganistisch eetpatroon...
Is dit product clean label?
Ja, dit product is clean label. Dat betekent dat dit product vrij is van synthetische kleur- en hulpstoffen. Het bevat enkel natuurlijke hulpstoffen en in geval van een coating voor neutralisatie van de smaak is ook deze natuurlijk. Kleurverschillen ...
Let op, enkel ingelogde gebruikers kunnen een vraag indienen.
Chlorella

Chlorella

Iers mos

Iers mos

Suikermeloen

Suikermeloen

Zink

Zink

Methylsulfonylmethaan (MSM)

Methylsulfonylmethaan (MSM)

L-Arginine

L-Arginine

Arginine

Arginine