tips gezond studeren

Kies voor een natuurlijke boost

Fit en natuurlijk de examens door 

Studenten staan gedurende de examenperiode onder een enorme druk. Veel van hen grijpen dan ook naar medicatie om hun concentratievermogen te stimuleren, al zijn er maar weinig studenten zich bewust van de gevaren dat dit met zich kan meebrengen. Kies daarom beter voor een natuurlijke boost om deze stressy periode door te komen!

 

Wist je dat 4 op de 10 studenten kiezen voor oppeppende medicatie tijdens examenperiodes?

Een opvallend cijfer waar de nodige bezorgdheden al meermaals zijn over uitgedrukt. Wanneer men peilt naar de motivatieredenen waarom men grijpt naar oppeppende medicatie, dan vinden we vaak een grote paniekfactor terug. “Ik moet nog zoveel blokken op zo’n korte tijd”, is iets wat we vaak horen. Studenten horen onder elkaar dat oppeppende medicatie heel wat voordelen kan bieden, hoewel het absoluut niet zonder gevaar is.

 

Wat zijn de gevaren van stimulerende medicatie?

Zomaar opwekkende medicatie gebruiken zonder enige medische reden is zeer gevaarlijk. Hartkloppingen, paniekaanvallen, black-outs, zijn maar enkele van de gevolgen die kunnen gebeuren. Bovendien klinkt het veelbelovend en lijkt het alsof een pilletje alles kan oplossen, maar niets is minder waar. Opwekkende medicatie geven je niet meer energie, maar halen die extra energie uit je reserves, met nog meer uitputting als gevolg. Bovendien werk je niet aan de oorzaak van de stress, maar pak je enkel de symptomen aan. Het belangrijkste is dat je ruim op tijd begint te studeren, dan kan je al heel wat stress voorkomen. Ben je hier niet in geslaagd en was het net iets te leuk op café? Kies dan toch voor een gezonde manier en laat oppeppende medicatie naast je liggen.


Kies voor een gezonde boost

Dankzij het gebruik van natuurlijke voedingssupplementen kan je deze stressvolle periode op een gezonde manier doorstaan. Door het nemen van een aantal natuurlijke stoffen, geef je jouw lichaam de juiste ondersteuning om die boost te creëren. Let wel, een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt.


Wat zijn de voordelen van natuurlijke voedingssupplementen?

Natuurlijke voedingsstoffen kunnen nooit schadelijk zijn (*) en jouw lichaam neemt enkel op wat je nodig hebt. Bovendien zijn voedingssupplementen ook zonder voorschrift te verkrijgen. Integendeel tot oppeppende medicatie, kunnen er geen ontwenningsverschijnselen of verslavende effecten ontstaan bij voedingssupplementen. Eens de examens voorbij zijn, kan je probleemloos stoppen met de kuur zonder dat je lichaam alarmerende signalen zal geven.

 

(*) Bij sommige aandoeningen, is enige voorzichtigheid aangewezen daarom is het steeds noodzakelijk om de voorzorgen na te lezen. 

 

Tien tips om gezond en vol energie de examenperiode door te komen!


1. Kies voor een gezond en gevarieerd eetpatroon. Leg de focus op verse voeding en opteer voor extra vitaminen in groenten en fruit. Vermijd te zware voeding, maar ga wel voor voldoende gezonde tussendoortjes. Want tijdens het studeren verbruik je immers heel wat energie! Hou die fastfood maar voor na het studeren, om te vieren wanneer de examens gedaan zijn. Wedden dat dat pakje friet des te meer zal smaken?

2. Kom van die bureaustoel en beweeg voldoende! Spring op de fiets en trek de natuur in of neem een frisse duik! Welke sport je ook kiest, zorg ervoor dat je alle spieren eens goed losmaakt.

3. Voldoende slaap is belangrijk: je onthoudt meer en beter wanneer je die acht uur per nacht haalt. Bovendien is slaap ook de ideale manier om alle leerstof te verwerken, zonder dat je er bewust mee bezig bent.

4. Vermijd te veel koffie, thee, energiedrankjes, cola of tabak. Deze zouden immers een goede nachtrust kunnen voorkomen. Bovendien treedt er hier ook gewenning op, waardoor je steeds meer kopjes koffie nodig hebt.

5. Zorg voor voldoende ontspanning. Ga eens gaan sporten, wandelen of doe een terrasje met een vriend of vriendin. Wedden dat je terug meer energie zal hebben als je erna nog een paar uur achter de boeken kruipt?

6. Zorg ook tussen het studeren door ook voor voldoende korte pauzes. Zet jouw favoriete plaat op en ga eens helemaal los.

7. Weg met slechte invloeden: weg met wifi, zet die playstation in een andere kamer en stel die schermtijd op jouw smartphone in zodat je zo min mogelijk afgeleid bent. Heb je vragen voor een medestudent? Bundel die allemaal en stel ze in één keer.

8. Zorg voor sociaal contact: je bent niet alleen. Niks erger dan je eenzaam te voelen.

9. Hallo zuurstof! Studeer met de ramen open, trek de bossen of het park eens in of zet een aantal planten bij jou in de buurt. Wist je dat een sanseveria of de Areca palm opmerkelijk de luchtkwaliteit verbeteren?

10. Zorg voor een vaste dagstructuur. Kies voor een vast begin- en eindpunt. Structuur brengt rust en maakt het makkelijker om nog even door te bijten en dat laatste hoofdstuk nog eens te herhalen.

 

Maak kennis met twee voedingssupplementen die jou op een natuurlijke manier kunnen boosten!


Serbiphar speelt een rol bij de concentratie (1) en het geheugen (1). Serbiphar bestaat uit Ginkgo biloba, een belangrijke plant die zorgt voor een goede doorbloeding in het hele lichaam, en dus ook in de hersenen. Een betere hersendoorbloeding, heeft enkel maar gunstige effecten op het geheugen. Bovendien zorgt Gingko biloba voor een positieve ondersteuning voor de gemoedstoestand. Verder bevat Serbiphar ook fosfolipiden, dat zijn noodzakelijke voedingsstoffen voor de hersenen.

 

(1) Ginkgo biloba helpt een goed mentaal evenwicht, het geheugen & andere cognitieve functies in stand te houden.

Stressphar draagt bij tot het behoud van normale stressbestendigheid (2). Bij elke vorm van stress gaat het lichaam adrenaline aanmaken. Dit vergt extra energie en je verbruikt meer vitamine B’s. Ook Magnesium speelt een cruciale rol bij de energie-aanmaak. Stressphar is een volledig vitamine B-complex (met actieve B6 , B9 en B12) en bevat ook de goed opneembare vorm van magnesium voor een gegarandeerde effectiviteit. Dit voedingssupplement helpt vermoeidheid (3) en moeheid verminderen en biedt de ideale ondersteuning in stressvolle periodes.

 

(2) Magnesium, vitamine B1, B6, B9 en B12 helpen bij het in stand houden van de psychologische functies.
(3) Magnesium, vitamine B2, B6 en B9 dragen bij tot het verminderen van vermoeidheid en moeheid.

 

 

Twijfel je of heb je nog vragen? Contacteer dan zeker jouw huisarts of apotheker voor meer informatie!